Česta pitanja

Da li ću infracrvenim grijanjem uštedjeti?

Apsolutno! Distribuiramo infracrvene grijaće panele čija uporabom možete uštedjeti i do 70% u odnosu na sveukupne tekuće troškove grijanja. Ističemo da je naš proizvođač nedavno imao rigorozna testiranja u Njemačkoj. Rezultati testiranja pokazali su da naši IC paneli imaju 18% bolju efikasnost nego bilo koji drugi IC paneli koji se mogu naći na europskom tržištu.

Kako izračunati potrebnu snagu?

Infracrvena toplina akumulira se u čvrstim tijelima – zidovima, podovima – tako da već pri temperaturi zraka u prostoriji od 20°C osjećamo kao da je temperatura 23°C. Upravo zbog ta 3°C niže temperature zraka smanjujemo i do 30% troškove grijanja. Čak niti prozračivanje prostorije neće prouzročiti značajnije gubitke jer je toplina akumulirana u objektima koji vrlo sporo otpuštaju toplinu. Uz dobru izolaciju IC paneli mogu biti uključeni samo 5 sati dnevno da bi dali 24/7 grijanje.

Primjer : za stan površine 60m2 potrebna snaga procjenjuje se na cca 4kW. U tom slučaju trošak grijanja bi bio : 4kW x 1kn (cijena 1kWh – HEP) x 5h/dan x 180 dana = 3.600,00kn godišnje. Ukoliko pak odaberete povoljnijeg dobavljača električne energije (HEP / GEN-I / RWE / T-HT) ukupan trošak je još manji.

Najveću ušteda se ostvaruje ako se kompletan stan grije IC panelima jer IC paneli zagrijavaju čvrste površine, zidove i podove, te bi se time njihovo ukapčanje smanjilo za dodatnih 30%.

Da li je instalacija vaših IC panela zahtjevna?

Nimalo! Ako znate postaviti sliku na zid, onda znate i IC panel postaviti. U slučaju da želite “sakriti” naponske kablove i instalirati termostat onda ipak morate angažirati ovlaštenog električara, ali to je to!

Što je sa troškovima održavanja?

Nema ih, jednostavno nema ih. Jednom instalirani doslovce ih možete zaboraviti. Nema vodovodnih cijevi, nema pretjeranog ožičenja, nema godišnjeg servisa, nema pokretnih dijelova koji bi se uporabom mogli pohabati vremenom. U daljnjih 20-ak godina, koliki je otprilike vijek trajanja naših panela, nemate apsolutno nikakvih dodatnih troškova održavanja niti servisiranja.

Dobivam li kao kupac kakvo jamstvo? Ako da, koliko je?

Da, kupnjom naših panela dobivate 5 godina jamstva.

Jesu li IC paneli dobri za okoliš?

U potpunosti! Nema nus produkata, nema emisije CO2, nema svjetlosnog zagađenja, nema mirisa, nema buke. Osim što štedite, činite dobro i za okoliš.

Što je sa sigurnošću?

Klinički je dokazano da je infracrveno grijanje potpuno zdravo i korisno za ljudski organizam. IC zračenje održava krvotok čistim i obogaćenim kisikom. U prilog ovoj tvrdnji ide i činjenica da se ovakvo grijanje koristi u bolničkim inkubatorima za nedonoščad.

Jeli sigurno za djecu?

Naši IC paneli jesu, nakon što se uključe, vrući na dodir, ali nisu ništa više topliji od klasičnog radijatora. Kratkotrajan kontakt sa površinom panela neće izazvati nikakve opekline niti plikove. U konačnici, naši su IC paneli certificirani i na svjetski priznatom institutu za kontrolu kvalitete – TUV iz Njemačke. Površinske temperature naših IC panela ne prelaze zadane granice. TUV certifikat potvrđuje njemačke i europske sigurnosne zahtjeve.

Ako je IC panel zrcalo, dali je sigurno gledati u njega?

IC zračenje je potpuno nevidljivo ljudskom oku. Ne postoje dokazi o bilo kakvim posljedicama po ljudski vid od IC zračenja bez obzira radi li se o grijaćem panelu, sauni ili nekom medicinskom tretmanu.

Može li IC zračenje uzrokovati oboljenje od raka?

IC zračenje je prirodni izvor topline kojeg naše tijelo apsorbira i koje nam pospješuje krvotok, ali i poboljšava opće stanje organizma. Za razliku od direktnog sunčevog zračenja koje osim infracrvenog emitira i štetno UV zračenje naši IC paneli emitiraju samo zdravo i dobrodošlo infracrveno zračenje. Kreme za zaštitu od sunčeva zračenja osmišljena su upravo zbog zaštite od štetnog UV zračenja.

Mogu li "pocrniti" od IC zračenja?

Ne. Koža ne reagira sa IC zračenjem. Apsorbira ga. S druge strane, koža reagira pod utjecajem UV zračenja (kojeg kod IC panela nema uopće) te mijenja boju do preplanulosti (koža se suši i “spaljuje”).

Šteti li IC zračenje biljkama i kućnim ljubimcima?

Ne, IC zračenje ima ista blagotvorna svojstva na sve sisavce. Biljke, ukoliko se pak nalaze u neposrednoj blizini IC panela, biti će potrebno češće zalijevati, ali neće biti nikakvih štetnih posljedica.

Koliki je vijek trajanja IC panela?

Naši paneli imaju 5-godišnje jamstvo , a njihov radni vijek je 20 godina ili više.

Ako je IC panel kojim slučajem prekriven nečim, može li uzrokovati požar?

Ne, jer TUV certifikat potvrđuje da su naši paneli opskrbljeni osiguračem za slučaj pregrijavanja iz bilo kojeg razloga. U slučaju pregrijavanja, panel se automatski isključuje. Panel se isključuje na puno nižoj temperaturi od one koja bi bila potrebna za nastanak požara.

Koliko vremena treba da IC paneli počnu grijati?

Naši IC paneli počinju djelovati odmah po uključenju, međutim, potrebno je nekoliko minuta da se to djelovanje osjeti na koži. Po uključenju, IC paneli počinju postepeno podizati sobnu temperaturu do zadane, a potom održavaju zadanu temperaturu sa što je moguće manjom potrošnjom el.energije.

Jesu li IC paneli sigurni za uporabu u kupaonicama?

Da, svi su naši modeli klasificirani IP54 sigurnosnom klasom za uporabu u kupaonicama i vlažnim prostorijama. Ipak, ne bi trebali biti instalirani iznad tuša ili kade. U takvim slučajevima, trebali biste kontaktirati ovlaštenog električara.

Ovdje su navedena neka najčešća pitanja vezana uz grijanje IC panelima. Ukoliko je što izostalo budite slobodni kontaktirati nas.

 

Ispis E-mail

  • kuas-01
  • kuas-02
  • kuas-03
  • kuas-04
  • kuas-05
  • kuas-06